Thursday, September 29, 2022

image

Dragi colegi,

In calitate de Preşedinte al SNR am plăcerea să vă invit la MS DAY în perioada 19-20 Mai 2022, un eveniment medical organizat la nivel național de către SNR și FSNR, creditat de către CMR cu puncte EMC şi prilejuit de sărbătorirea anul acesta, la nivel internațional, în data de 29 Mai, a Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple.

Vă aşteptăm alături de noi în cele două zile dedicate evenimentului, organizat pentru prima dată de la începerea pandemiei de COVID-19 în format hybrid (onsite si online) și sper ca fiecare să găsească ceva util în programul conferinței pentru practica de zi cu zi.

Prof. Dr. Cristina Tiu

Pentru mai multe informatii si pentru inscriere accesati:
https://msday.1event.ro/

 

SUB EGIDA

UNIVERSITĂȚII DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE

CAROL DAVILA”

BUCUREŞTI

SOCIETATEA DE NEUROLOGIE DIN ROMÂNIA SI

FUNDAȚIA SOCIETĂȚII DE NEUROLOGIE DIN ROMÂNIA

 Screenshot 2022 04 07 at 16.32.51

Organizează

MS DAY

EVENIMENT HIBRID

BUCUREŞTI, 19 - 20 MAI 2022

Locație on-site: Magic Place Events, București

Online: ......

Comitetul științific MS DAY

 1. Prof. Dr. Cristina Tiu – Preşedinte al Comitetului de Organizare, Preşedinte al SNR, Bucureşti

2.  Prof. Dr. Bogdan Popescu – fost Preşedinte al SNR, Bucureşti

3.  Prof. Dr. Dafin Fior Mureşanu -  fost Preşedinte al SNR, Cluj-Napoca

4.  Conf. Dr. Cristina Panea – Preşedinte viitor ales al SNR, București

5.  Prof. Dr. Lăcrămioara Perju Dumbravă, Cluj- Napoca

6.  Prof. Dr. Mihaela Simu, Timişoara

7. Prof. Dr. Rodica Bălaşa, Cluj-Napoca

8.  Prof. Dr. Radu Tănăsescu, Nottingham, Marea Britanie

9.  Conf. Dr. Corina Roman, Sibiu

10. Conf. Dr. Cristian Falup Pecurariu, Braşov

11.  Șef lucrări Dr. Ioana Mîndruţă, Bucureşti

12.  CS II, Dr. Florina Anca Antochi, Bucureşti 

13.  Dr. Tudor Lupescu, Bucureşti

14.  Dr. Mihai Titus Vasile, Bucuresti

15.  CSII Dr. Adina Roceanu, Bucuresti

COMITETUL LOCAL DE ORGANIZARE

 • Dr. Raluca Badea
 • Dr. Amalia Ene
 • Dr. Athena Ribigan
 • Dr. Elena Terecoasă
 • Maria Niţoi

Screenshot 2022 04 07 at 16.31.07

Dragi colegi,

In calitate de Preşedinte al SNR am plăcerea să vă invit la MS DAY în perioada 19-20 Mai 2022, un eveniment medical organizat la nivel național de către SNR și FSNR, creditat de către CMR cu puncte EMC şi prilejuit de sărbătorirea anul acesta, la nivel internațional, în data de 29 Mai, a Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple.

Scleroza multiplă este o afectează un număr de peste 8000 de persoane în România, dintre care puțin peste 5500 sunt incluși în Programul Național de Tratament al Bolilor Neurologice, în cele 18 centre de SM.

Diagnosticul și tratamentul sclerozei multiple au cunoscut o dezvoltare importantă în ultimii ani, transformând destinul pacienților de la hazardul diagnosticului exclusiv clinic, al unei afecțiuni fără soluții terapeutice, la diagnosticul bazat pe criterii și metode imagistice sofisticate, al unei afecțiuni cu din ce în ce mai multe soluții terapeutice.

Începuturile terapiei imunomodulatoare în România au fost înfiripate în anul 2000 de către Prof. Dr. Ioan Pascu,  Prof. Dr. Alexandru Șerbănescu și de către Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru, care au contribuit decisiv la dezvoltarea programului de tratament. Nu pot să nu îl amintesc pe domnul Prof. Dr. Cristian Popescu, care a organizat timp de mulți ani la Iași, Zilele Sclerozei Multiple, un eveniment pe care îl așteptam cu toții cu interes de fiecare dată.

Este de datoria noastră să nu irosim ceea ce s-a câștigat, uneori cu un preț mult prea mare, și să pășim înainte cu determinare, să dezvoltăm centrele existente, să înființăm centre noi, și de ce nu, să creștem activitatea de cercetare, prin formarea de grupuri de lucru, nu numai în domeniul sclerozei multiple, ci și în alte domenii de patologie.

Vă aşteptăm alături de noi în cele două zile dedicate evenimentului, organizat pentru prima dată de la începerea pandemiei de COVID-19 în format hibrid, și sper ca fiecare să găsească ceva util în programul conferinței pentru practica de zi cu zi.

                                                                        Prof. Dr. Cristina Tiu

 

Informații privind participarea la MS DAY

Perioada de înscriere la eveniment 31 martie – 5 mai 2022

La înscriere sunteți rugați să optați pentru prezență fizică sau participare online.

250 de participanţi cu prezență fizică vor putea participa la acest eveniment desfăşurat într-o locaţie primitoare din Bucureşti, Magic Place Events- Grant, Soseaua Virtuţii nr. 155.  Înscrierea se va face în ordinea solicitărilor.

Un număr nelimitat de participanţi online – medici primari şi specialişti neurologi, medici rezidenţi neurologi şi medici de alte specialităţi care doresc să participe.  

Înscrierea este absolut necesară pentru a vă putea transmite link-ul de acces

Înscrierea participanţilor se va face prin intermediul unei platforme online dedicate evenimentului MS DAY , care va putea fi accesată începând cu 31 martie 2022 din site-ul SNR www.neurology.ro la adresa https://msday.1event.ro/

Înregistrarea participanţilor şi aspectele tehnice legate de accesul la lucrările MS Day va fi realizată de către partenerul nostru LOGOS CONSULT,  telefon de contact    0724.289.238, persoana de contact - doamna Venița Doană, adresa de e-mail: .

 • SPEAKERII SUNT RUGAȚI SĂ SE ÎNREGISTREZE LA EVENIMENT
 • Taxele de participare la evenimentul MS Day 19-20 Mai 2022

 Screenshot 2022 04 07 at 16.29.30

 • Taxa de participare va putea fi achitată doar prin transfer bancar sau depunere de numerar la bancă,  în contul contul BCR, sucursala sectorului 5, Bucureşti, cǎtre Societatea de Neurologie din România, cont: RO24RNCB0076029420400001
 • Programul conferinţei va fi disponibil în curând pe site-ul dedicat evenimentului

CREDITAREA CU PUNCTE EMC A EVENIMENTELOR:

 • Conferința va fi creditată de către Colegiul Medicilor din România cu ore de educaţie medicală continuă (EMC). Numărul de puncte EMC va fi înscris pe diploma de participare ce va eliberat online, după conferință, pe site-ul SNR - www. neurology.ro, secțiunea conferință MS DAY, după ce va fi completat şi depus chestionarul de evaluare a Conferinței MS DAY
 • Conform deciziei 12/29.06.2018 a Colegiului Medicilor din România, Anexa 2, capitolul II, articolul 11, litera c) privind reglementarea sistemului naţional de educaţie medicală continuă, medicii participanţi vor putea primi diploma de participare cu orele de EMC dacă au prezentat la înscriere codul unic de identificare al medicului CUIM alături de date prcum nume, prenume, specialitate, grad profesional/ didactic. Codul unic de identificare al medicului (CUIM) se regăseşte pe formularul nou de membru al Colegiului Medicilor sau poate fi obţinut de la fiecare Colegiu ala Medicilor regional în mod individual de către fiecare medic
 • VĂ RUGĂM RESPECTUOS SĂ PREZENTAȚI LA ÎNSCRIEREA LA CONFERINȚĂ, CODUL UNIC DE IDENTIFICARE A MEDICULUI – CUIM.

VĂ AȘTEPTĂM LA MS DAY !

 

Descarcati PROGRAM MS DAY in format PDF